SEKS. Als jij het woord ‘seks’ leest, heb je er vast en zeker een beeld bij. Jouw eerdere ervaringen, een vleugje porno en een beetje fantasie zorgen ervoor dat je beeld ingekleurd wordt. Grote kans dat jouw beeld van seks heet, opwindend, lekker, leuk en geil is. Logisch. Maar hoe zit het met de andere kant van seks? Seks als sexual healing. Wist je dat als je er open voor staat ook boosheid, pijn en verdriet, schaamte etc. tegen kunt komen in een vrijpartij? Dat is eigenlijk heel mooi.

Seks moet leuk zijn

Waarom zou je dat willen, seks moet toch leuk zijn? Een terechte vraag. Heerlijke seks is het ideaal. Maar denk je niet dat seks net als het ‘gewone leven is’, soms is het gewoon ontzettend k*t en wil je gewoon een potje janken of boos zijn. Wil je seks in zijn grootsheid en volheid ervaren, dan kun je de andere kant van seks niet negeren.

Waarom het niet altijd leuk is

Niet iedereen vind seks leuk. Sommige vrouwen hebben bijvoorbeeld pijn bij het vrijen, anderen genieten niet (genoeg) van seks. Hoe komt dat? Daar zijn tal van redenen voor. Ik noem er een paar, maar er zijn er vast meer. Ten eerste zijn we ons niet zo heel erg bewust van wat onze vagina’s en pikken willen. Het is het domein van schaamte. Je bent zeker niet de enige die niet durft aan te geven wat je verlangt. Ten tweede denken we veel te veel. We zitten de hele dag in ons hoofd. Je mobiel, je werk, de meningen die je hebt over jezelf en je lichaam. Je borsten zijn te groot/klein je billen te dik, je schaamlippen te groot. Stop it! Steeds als je denkt, stop je met voelen. Ten derde zit ons lichaam inclusief onze vagina’s vol met spanning, stress, trauma (armour). Zie het als blokkades die maken dat we niet zo goed kunnen voelen. De armour zelf voel je zelf vaak niet totdat je er aandacht aan gaat besteden.

Oke en nu?

Je kunt ervoor kiezen om de andere kant van seks te negeren. Geen probleem. De kans is groot dat je de rest van je leven opgezadeld bent met middelmatige seks. Wil je verrukkelijk seks? Lees dan verder!

Bewustzijn! Het is een modewoord, en dat is het niet voor niets. Bewust zijn tussen de lakens gaat in de eerste plaats om erkennen van wat je voelt. Pijn, verveling, schaamte, frustratie bij het vrijen. Erkenning is de eerste stap. En voel wat lekker voelt….niet wat jij denkt dat hoort.  Voor de meeste vrouwen is het het makkelijkst om zelf te beginnen met voelen, door niet op de normale manier aan zelfbevrediging te doen, maar op ontdekkingsreis te gaan als je een vibrator gebruikt even de trilfunctie uit!

Mirjam – werkt als intimiteitscoach en de-armouring therapeut

www.lovinpractice.nl www.pussystore.nl

Marilyn

Na een journalistieke opleiding terecht komen in de sextoy branche is niet de meest logische loopbaan.. Gelukkig kan Marilyn bij Pik Business toch nog haar liefde voor schrijven benutten!

Leave a Comment

0