Tja, het is een gênant seksmomentje: je eerste vaginale scheet, schede wind, flatus vaginalis of farrulitas vulvae. Dat moment ook, dat je nou niet zeker weet of hij het wel of niet gehoord heeft. Er valt een soort awkward stilte en je moet kiezen tussen het weg te giechelen, doorgaan alsof er niks gebeurd is of het uitgebreid moet gaan bespreken. Nou lieverd, de laatste keus is nergens goed voor. Gewoon doorgaan met waar jullie mee bezig waren, en je absoluut niet schamen. Samen in de lach schieten is natuurlijk niet uitgesloten.

Paniek

Voor mij is er gek genoeg een hele nieuwe deur opengegaan in de vaginale scheten wereld. Als je een tijdje op een zonnig eiland woont, gaan slapen en daarbij natuurlijk ook zelfbevrediging niet meer zonder 3 ventilators op je smoel gericht. Nadat ik de hand aan mezelf had geslagen en voldaan lag na te genieten gebeurde er toch wel iets waardoor ik een beetje verbaasd, geschrokken en ietwat gegeneerd richting mijn vajayjay keek. Een flatus vaginalis. Gewoon daar zomaar zonder enige penetratie of in en out movement. Dan ben je ineens wel een soort van vies van jezelf ofzo hoor. Gelijk even Google ingeschakeld natuurlijk. Het schijnt helemaal niks geks te zijn en dus ook weleens tijdens de yoga te kunnen gebeuren. Ik ben gelukkig niet kapot.

Dit wist je niet: een schedewind kan op elke willekeurig moment ontglippen. Bepaalde factoren verhogen natuurlijk wel de kans. Denk dus aan bepaalde yogastandjes, maar ook aan push-ups of chrunches. Daarnaast zitten de hormonale veranderingen bij zwangere vrouwen of vrouwen in de overgang ook in team kutscheet.

Face down booty up

Tijdens de seks is het niet gek dat vaginale winden ontsnappen. Wanneer je opgewonden wordt, reageert je lichaam niet alleen uitwendig maar ook inwendig. De vagina wordt wat langer en doordat de baarmoeder zich een beetje opricht, ontstaat er een ruimte die zich kan vullen met lucht. Je vagina heeft daarnaast vouwen en rimpels, rugae genoemd, waarin die lucht als het ware klem komt te zitten. Penetratie, zeker als je het op zijn hondjes doet, pompt lucht naar binnen, iets wat natuurlijk ook het geval is bij het gebruik van seksspeeltjes of de vingers. Ook andere factoren spelen mee, zoals de soepelheid of nauwheid van de vagina, de vochtigheid, de diepte van de penetratie, de breedte van de penis en de intensiteit. Over het algemeen komt het meer voor bij vrouwen met een iets wijdere vagina.

Die opgehoopte lucht in de vagina wil er uiteindelijk ook weer uit, zeker als de vaginale spieren zich wat ontspannen. Het gevolg is een vaginale scheet. Het gaat dus gewoon om oude lucht die uit de schede geperst wordt. Één geluk. De vaginale scheet stinkt niet.

Bekkenbodem met sixpack

Er is nog geen middel bekend dat vaginale scheetjes kan voorkomen. Sommige vrouwen geven aan dat bekkenbodemoefeningen helpen. Ook tijdens seks kun je er rekening mee houden: door je benen wat wijder open te doen kan er tijdens de penetratie al wat lucht ontsnappen, dat kan schelen. Het omgekeerde werkt ook, door je benen dichterbij elkaar te doen kun je voorkomen dat er veel lucht binnenkomt. Heb je er vooral tijdens het sporten last van? Dan wil het dragen van een tampon nog wel eens uitkomst bieden.

De vaginale scheet brengt geen enkel gezondheidsrisico met zich mee. Komt er daarentegen een sterke geur of jeuk bij de scheet, dan is het verstandig even langs de huisarts te gaan. Dit kan namelijk een bacteriële vaginose zijn.

Marilyn

Na een journalistieke opleiding terecht komen in de sextoy branche is niet de meest logische loopbaan.. Gelukkig kan Marilyn bij Pik Business toch nog haar liefde voor schrijven benutten!

Leave a Comment

0
Gracht