Wel eens gehoord van ecoseksueel? Als ecoseksueel is ‘groen’ je ding. Je glijmiddel is biologisch, je condooms en massageolie ecologisch verantwoord. Je kunt ook een stapje verder gaan en daadwerkelijk de liefde met de natuur bedrijven! Bomen knuffelen, gras likken, rotsen strelen dat soort dingen. En je kunt ook de natuur in je bed uitnodigen! Aarde, water, vuur en lucht. En nee dan bedoel ik niet letterlijk je bed nat maken of een fikkie stoken, maar de kwaliteit van de elementen in je seksleven brengen.

De vier elementen
Ieder element heeft zijn eigen kwaliteiten. Ik doe een opzetje voor je en vul ze gerust aan met jouw ideeën van de elementen.

  • Aarde is simpel, dierlijk en rauw.
  • Water is vloeiend, romantisch en drager van emoties.
  • Vuur is dynamisch, gepassioneerd en speels.
  • Lucht is licht, vluchtig en indirect.

Saaie gewoontedieren                                      
Wij mensen zijn gewoontedieren. Ook in de slaapkamer. Onbewust gaan we voor de snelste route naar het orgasme. Routine en gewoontes maken het dagelijkse leven overzichtelijk, maar zijn killing in de slaapkamer. Dit is precies waar je de inspiratie van de natuur kunt gebruiken. De kwaliteiten van de elementen kun je doorvoeren in de slaapkamer. Voor je verder leest, beeldt je in hoe dit element jou kan inspireren. Hoe zoen, praat, voel, neuk je? Welke zintuigen gebruik je? Wat voor standjes horen hierbij? Dezelfde vragen beantwoordt je voor water, vuur en lucht. Als ik denk aarde denk ik, diepe en snelle penetratie, doelgericht, seks op het eerste chakra, ruiken, grijpen, tegen de muur aangedrukt worden en wil ik de spierkracht voelen van mijn partner.

Pikante ideetjes voor in de slaapkamer
Je kunt de elementen kennis op eindeloos veel verschillende manieren toepassen, maar zal je alvast wat ideetjes geven.

  1. Ontdekken – of je nu in een lange relatie zit, of elkaar net kent ontdekken is altijd leuk. Kies een element en vertel je partner hoe je gezoend, aangeraakt, geneukt, aangesproken wilt worden. Nadat je het hebt verteld, en ja dat kan best al uitdagend zijn, breng je het in de praktijk. Zoen, voel, stuur bij en evalueer.
  2. Elementen massage – verwen je partner met een elementen massage. Begin met vijf minuten aarde en geef stevige aanrakingen, gevolgd door vijf minuten water waarbij je de contouren van het lichaam volgt en zachtjes over het lichaam glijdt, daarna geef je vijf minuten lucht. Je blaast en geeft vederlichte aanrakingen. Tot slot eindig je met vuur en gebruik je je nagels, dynamische bewegingen en ‘ssss’ geluiden.

Muziek maakt het! Daarom heb ik op Spotify een mooie Four Elements Playlist voor je (1,5 uur) die je kunt gebruiken die loopt van aarde, water, lucht naar vuur.

https://open.spotify.com/user/1155684909/playlist/3LUcFnVbSJGMQh28LLWVnx?si=vDuKhAcdQC2Tk7nt7sPz2g

  1. Communicatie – praten en aangeven wat je fijn vindt in de slaapkamer is soms lastig. We willen de ander niet afwijzen of de ander het idee geven dat hij/zij het niet goed doet. Wanneer je beiden een begrip hebt van hoe aarde, water, vuur en lucht voelen kun je aangeven. “Schatje ik wil wat maar lucht”, als je vindt dat je partner te snel gaat.

En…hoe ecoseksueel ben jij?

Mirjam – werkt als de-armouring therapeut, intimiteitscoach, maakt erotische profielen op basis van je geboortedatum, tijd en locatie en geeft online zelf de-armouring sessies.

www.lovinpractice.nl www.pussystore.nl

Marilyn

Na een journalistieke opleiding terecht komen in de sextoy branche is niet de meest logische loopbaan.. Gelukkig kan Marilyn bij Pik Business toch nog haar liefde voor schrijven benutten!

Leave a Comment

0
Cockring