Een tijdje geleden had ik voor het eerst ‘iets serieus’ met een jongen. Daarvoor had ik weleens gedate en gescharreld hier en daar, maar nooit iets echt ‘vasts’. Ik vond het super leuk en ik was stapelverliefd, maar dat het niet alleen om rozengeur en maneschijn, dat bleek al snel. Soms heb je namelijk periodes dat je partner minder vaak zin heeft in seks dan jij. Dit kan heel frustrerend zijn, maar je kunt er ook erg onzeker van worden.

Research

Eerst wilde ik wat kennis op doen over het libido van een man en het resultaat was anders dan ik had verwacht. Ik dacht namelijk het meestal wel goed zat met het libido van jongens rond mijn leeftijd (20+). Echter kunnen er heel veel redenen zijn waardoor het libido van een jongen minder hoog is, zoals spanningen en vermoeidheid. Eigenlijk vond ik dit resultaat een beetje confronterend. Ik ging er namelijk vanuit dat jongens toch altijd wel zin hebben, omdat dit een soort stereotype is. Maarja, een jongen is ook maar een mens, zou je soms bijna vergeten.

Raad vragen bij mijn vriendin

Een goede vriendin van me heeft al 2 jaar een relatie met een super lieve jongen. Ik was dus benieuwd of zij ook weleens tegen dit probleem aanloopt. Ze vertelde me dat ze soms periodes heel weinig seks hadden, omdat hij soms gewoon periodes niet zo veel zin heeft. Ik vroeg haar om de gouden tip. “Ons seksleven werd ineens een stuk spannender na het kijken van een opwindende film, zoals 365 Days of 50 Shades of Grey.”

Wat deed dit probleem met mij?

Toen ik zelf tegen dit probleem aanliep vond ik dat helemaal niet fijn. Dit was niet per sé omdat ik seks zo hard nodig had, maar meer omdat het me onzeker maakte dat hij ineens geen zin meer had in mij. Ik ging erdoor aan mezelf twijfelen. ‘Vindt hij me niet meer aantrekkelijk?’ ‘Doe ik iets verkeerd?’ ‘Zijn mijn skills gewoon slecht?’

Het probleem lag helemaal niet bij mij, maar onbewust trok ik dit toch naar mezelf toe. Het heeft me toen daarom geholpen om er met hem over te praten.

Wat kun je er nou eigenlijk echt aan doen?

Eerder dacht ik dus altijd dat zo’n probleem helemaal niet zo moeilijk was. Het kan echter toch een stuk dieper liggen dan je denkt. Wat is de reden dat je partner geen zin heeft in seks? Ga het gesprek aan en leg uit waar je tegen aan loopt. Misschien kunnen jullie samen een oplossing bedenken.

Veel van mijn vriendinnen zeiden ook als tip: ‘Trek een sexy setje lingerie aan’. Ik denk eerlijk gezegd dat dat een korte termijnsoplossing is. Je zult dan vast een te gekke avond hebben, maar ik denk niet dat een libido dan meteen terug is.

Mijn gouden tip

Het probleem bij ons was dat hij helemaal niet lekker in zijn vel zat. Dat zou voorlopig ook nog wel even zo blijven. We hadden echt wel dingen geprobeerd, maar op den duur had ik me er even bij neergelegd. Dat komt wel wanneer het zover is, dacht ik.

Wat ik toen heb gedaan was de oplossing! Ik heb namelijk een vibrator aangeschaft die ik al heel lang wilde. Het was een luchtdrukvibrator  en ik vond hem helemaal fijn. Zo liet ik een hoop seksuele spanning los en ontdekte ik meer over mijn eigen genot. Soloseks is namelijk minstens zo belangrijk als seks met je partner. Dat was ik eigenlijk wel even vergeten.

Dus heeft je vriend geen zin in seks? Koop een vibrator!

Meer lezen?

Toy van de maand: Mister Sweetspot

Blog: de solo soloseksupgrade

Blog: werkt een rebound echt?

 

Beeld: Unsplash

Felice

Women empowerment staat voor Felice op nummer één! Ze laat andere vrouwen graag zien dat je seksualiteit 100% omarmen ontzettend bevrijdend is! Felice zorgt ervoor dat alle social media up to date blijf en deelt haar passie met alle lezers via haar super interessante blogs!

Leave a Comment

0
Mister SweetspotOnline Sexpert Quiz