Hey pikkies! Let goed op, want dit is belangrijk. Tijdens de homeparty’s nemen we dit issue ook altijd erg serieus namelijk: Het schoonmaken van jouw vibrator of dildo.

Het is natuurlijk best een anticlimax, je sextoy schoonaken na een vrijpartijtje met jezelf, maar het grondig reinigen van vibrators en andere speeltjes is ontzettend belangrijk. Zowel voor de levensduur van het speeltje als voor jouw eigen gezondheid. Het kan zo maar een moestuintje worden voor dingen die je niet in je lichaam wilt. Water en zeep zijn, geloof ons, niet altijd voldoende!

Wanneer

Lotte Lust vertelt ons onder andere wanneer je je speeltjes moet schoonmaken!

  • Na aanschaf: je wast je nieuwe ondergoed toch ook? Hetzelfde geldt voor nieuwe sextoys. Je weet niet precies wat er allemaal in aanraking is gekomen met het speeltje. Bovendien is het goed te checken of fabrieksfouten zijn in de vorm van kleine gaatjes of scherpe randjes.
  • Voor gebruik: alles wat je intiem inbrengt dient schoon te zijn, dus geef je toy een goede schoonmaakbeurt voordat je aan de slag gaat.
  • Na gebruik: het beste is om gelijk na gebruik het speeltje schoon te maken. Als je wacht, dan kunnen er schimmels opbouwen en je vocht kan het materiaal beschadigen. Ook van de geur uit je nachtkastje word je niet vrolijk natuurlijk.
  • Na wissel van partner: bij groepssex wissel je van condooms als je van partner wisselt. Ook als je speeltjes wisselt is een snelle, maar grondige schoonmaakbeurt nodig om SOA’s te voorkomen.

Toycleaner

Wij adviseren om altijd een toycleaner aan te schaffen bij het kopen van een seksspeeltje. Het kan soms even een investering zijn, maar omdat je zo weinig cleaner per gebruikte vibrator beurt gebruikt heb je er heel lang plezier van. Wij hebben natuurlijk zo onze favorieten!

Green – Intimate Earth

Toycleaner van Intimate Earth om seksspeeltjes te reinigen

Deze unieke speeltjes reiniger is gemengd met de natuurlijke reinigende ingrediënten zoals tea tree olie, lavendel olie en natuurlijke anti bacteriële ingredient Guava Bark.

We bieden een speeltjes reiniger dat is vrij van Triclosan en alcohol, waardoor het zo zacht mogelijk is voor elk speeltje en materiaal, alsmede de menselijke huid. Veilig om te gebruiken op elk speeltje!

 

 

 

 

Toycleaner van JO om seksspeeltjes te reinigen

Fresh – JO

JO Misting Toy Cleaner is een zachte, fris geurende reiniger voor seks speeltjes die gegarandeerd je speeltjes schoon houdt en verzorgt. Spuit de reiniger op het speeltje, laat het 60 seconden inwerken en spoel het speeltje daarna schoon met warm water. Onze reiniger werkt snel om je speeltje binnen no time klaar te maken voor het volgende gebruik.

Marilyn

Na een journalistieke opleiding terecht komen in de sextoy branche is niet de meest logische loopbaan.. Gelukkig kan Marilyn bij Pik Business toch nog haar liefde voor schrijven benutten!

Leave a Comment

0
Man in bed