We hebben bijna allemaal de beruchte dag wel gehad. Het liefst zou je nog 5 rondjes extra op je fiets rijden want bij elke stap die je zet wil je het liefst met beide handen naar je vajayjay grijpen om je schaamlippen eraf te krabben. WAT EEN JEUK. De vagina schimmel, wie kent hem niet. Helaas hebben we er allemaal  weleens last van gehad. Juist dan is raar dat elke vrouw zich voor schaamt. Wij snappen dat. Het is natuurlijk niet reuze charmant om met X benen te lopen of achter een stelling in de supermarkt even snel te gaan krabben. Ook de naam klinkt niet reuze gezellig.

Een vaginale schimmel wordt veroorzaakt door de gist Candida albicans. Ondanks dat het dus eigenlijk een gist is, wordt de infectie wel een schimmelinfectie genoemd. Candida leeft al in je vagina, maar daar merk je niks van omdat het in balans gehouden wordt met verschillende bacteriën die daar ook leven. Wanneer het evenwicht wordt verstoord gaat dit verschrikkelijke monstertje zich vermenigvuldigen. Dan kan er jeuk, een verschrikkelijke geur, opgezette schaamlippen en nog meer nare klachten ontstaan.

Oorzaken

Er zijn een aantal oorzaken die een vaginale schimmelinfectie waardoor je een vaginale schimmel kunt oplopen.

  • Zeep, laat je vagina lekker zijn eigen werk doen.
  • Hormonen, als je zwanger of ongesteld moet worden kan dit de kans op een infectie vergroten. Ook dat nog!
  • Antibiotica, Dit kan ook de goede bacterie vernietigen.
  • Verkeerd ondergoed, draag katoen of go commando ;).
  • Seks, zeker met condooms of een verkeerde glijmiddel. Laten wij nou dè ideale antischimmel glijmiddel verkopen: https://pikbusiness.nl/product/defense/.

Het is belangrijk om de symptomen van een schimmelinfectie te herkennen. Als je de symptomen niet herkent, kan het een andere aandoening zijn. In dat geval kan een behandeling meer kwaad dan goed doen.

Mocht je twijfelen, ga dan naar een huisarts voor een juiste diagnose. Daarna ben je beter in staat om zelf de symptomen van een vaginale schimmelinfectie te herkennen en kan je gemakkelijk met een herhaal receptje je medicatie ophalen. Succes ladies, ik zeg altijd maar: waar jeuk is, moet gekrabd worden!

Marilyn

Na een journalistieke opleiding terecht komen in de sextoy branche is niet de meest logische loopbaan.. Gelukkig kan Marilyn bij Pik Business toch nog haar liefde voor schrijven benutten!

Leave a Comment

0
Vrouw in bed