Als je allebei even vaak en even veel zin hebt om te vrijen maakt dat je seksleven voor dat deel in ieder geval een stuk makkelijker! Maar wat als je partner altijd het initiatief neemt, het voorspel start en jij altijd degene bent die overweldigd wordt door het intense verlangen van je partner? Je wilt seks, maar je lichaam zegt steeds nee. Een ding is zeker, je bent sowieso niet de enige. En ik wil dat je dit weet. ER IS NIETS MIS MET JE. JE HOEFT NIET GEFIXT TE WORDEN, JE BENT PERFECT. Je lichaam wil je iets vertellen in de trant van “zoals het nu gaat, werkt het voor mij niet”. In dit artikel geef ik je drie manieren om erachter te komen wat je lichaam jou wilt vertellen.

1.Wees nieuwsgierig

Ga op onderzoek uit, waarom denk je dat je niet zoveel zin hebt in seks? Hier wat vragen om je op ideeën te brengen:

  • Benadert je partner je op een manier die voor jou niet past? Of misschien is hij/zij te doelgericht, te rechtstreeks. Of misschien zoekt je partner alleen toenadering als hij/zij seks wilt.
  • Denk je aan je lichaam, hoe je eruit ziet, klinkt, je vetrolletjes, schaamhaar?
  • Waar zit je met je gedachten als je de liefde bedrijft?
  • Ervaar je stress?
  • Wat voel je emotioneel als je seks hebt?
  • Voel je je nog aangetrokken tot je partner?

2.Rek je begrip van seks op!

Seks, piemels en vaginas zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik vertel je er is meer. Wanneer ik met mijn vrouwelijke cliënten spreek die ofwel pijn bij het vrijen hebben of niet van seks kunnen genieten, vraag ik hen “wat betekent seks voor jou?” De meesten antwoorden iets is “seks is penetratie”, en vaak geven ze impliciet aan dat het alleen bevredigend of ‘normaal’ is als beide partijen zijn klaargekomen. En het liefst tegelijkertijd.
Het is hoogtijd om deze beperkende ideeën van seks los te laten. Seks is veel meer dan pik in kut. Echt! Twee uitgangspunten die je seksleven kunnen verrijken. Een doelloosheid. Twee; focus op ‘wat voelt lekker’.  Maak met deze twee uitgangspunten een lijstje wat voor jou ook als seks telt.

3. Ontdek wat je geil maakt

Begin met te ontdekken wat jou opwindt. Om opgewonden te raken heb je je partner niet nodig. De meesten van ons maken een denkfout en denken dat de partner degene is de de opwinding wel of niet veroorzaakt. Of je wel of niet opgewonden wordt zit in jou, in hoeverre jij toestaat om opgewonden te worden. Niet in je partner. Dus ga op onderzoek uit. Waar wordt je opgewonden van? Het kijken van porno of porna? Misschien heb je een specifieke aanraking nodig. Heel licht, of juist heel stevig? Misschien wil je horen hoe mooi je bent of vulgaire taalgebruik? Zijn er specifieke standjes die je blij maken? Zijn er fantasieën die je helpen opgewonden te raken of blijven? Misschien werkt het bij jou juist opwindend als je genitaliën niet worden aangeraakt maar ontstaat je opwinding door het aanraken van niet intieme zones. Fantaseer, voel en ontdek!

Marilyn

Na een journalistieke opleiding terecht komen in de sextoy branche is niet de meest logische loopbaan.. Gelukkig kan Marilyn bij Pik Business toch nog haar liefde voor schrijven benutten!

Leave a Comment

0